четвер, 18 жовтня 2012 р.

«Наш край в роки Великої Вітчизняної війни»
 До дня визволення України від німецько–фашистських загарбників 18 жовтня 2012 року у Центральній міській бібліотеці пройшла зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Марією Іванівною Власенко.
Марія Іванівна була призвана до лав діючої армії медсестрою, брала участь в боях під Одесою, Севастополем.В бою під Балаклавою була поранена, потрапила до полону. У німецькому таборі «Равенсбрюк» була в’язнем під номером 17248. Розповіла багато про друзів-однополчан.Першого бійця, якого медсестричка винесла з поля бою, був капітан Стьопін.

Цю зустріч нам допомогла організувати директор школи №2 Доценко Віра Федорівна - вчитель історії, яка підготувала дуже цікаву, фундаментальну відео - презентацію «Наш край в роки Великої Вітчизняної війни». 



 курсанти ІВПУ-22, група 301.

 майстер Колотилко В.Н.,
класний керівник – Демидова Л.А.

  З великим задоволенням  слухали присутні розповідь Віри Федорівни про життя нашого краю в роки Великої Вітчизняної війни. Дуже цікавий матеріал відеопрезентації з картами, на яких відображено шляхи оборони та наступу наших військ, вразив своєю доступністю та насиченістю історичних фактів присутніх у залі. А розповідь Марії Іванівни, яка пережила цю страшну війну, брала участь у всіх подіях,  доповнила враження присутніх.



      

Немає коментарів:

Дописати коментар